Uutiset

Keijo Leppäsen isä-käsitys kelpasi heinolalaisille

Keijo Leppänen puhuu lapsiperheen arjesta isän näkökulmasta. Kuva: Sami Lettojärvi

Keijo Leppänen oli ottanut Heinolan luentonsa teemaksi kysymyksen, onko isä johtaja vai juoksupoika. Jo ennen oman osuutensa alkua hän kuitenkin tunnusti tulleensa siihen tulokseen, että isät ovat molempia.

Leppänen puhui torstaina Lyseonmäen koululla heinolalaisten koulujen yhteisessä vanhempainillassa. Hänen näkemyksensä saivat vastakaikua kuulijoilta, jotka nyökyttelivät päätään ja puhkesivat välillä nauramaan.

Television uutisankkurina ja perheteemoja käsitelleenä kirjailijana tunnettu Keijo Leppänen myönsi myös avoimesti, että on kasvatukseen liittyvissä asioissa konservatiivi. Hän arveli tämän olevan osin perua kotoa Virroilta, missä hän vietti 1960- ja 70-luvuilla lapsuutensa ja nuoruutensa.

Esityksen kuluessa kävi ilmi, ettei hän omaan poteroonsa kaivautunut arkkikonservatiivikaan ole. Kolmenkymmenen vuoden avioliitto ja kolme 14-18-vuotiasta poikaa ovat pyöristäneet näkemyksiä.

Leppänen vertasi vanhempien roolien muovautumista perheessä suomalaisiin hallitusneuvotteluihin. Vaalivoitostaan huumaantuneelle hallituksenmuodostajalle tärkein on pääministerin salkku eikä hän välttämättä huomaakaan, kun muut painavat salkut menevät toiseksi suurimmalle puolueelle.

Aivan samoin voi käydä perheessäkin, muistutti Keijo Leppänen.

- Minäkin halusin olla perheen pääministeri, mutta samaan aikaan vaimo kahmi huomaamatta muut salkut. Hän on valtiovarainministeri, opetusministeri, sosiaaliministeri ja ulkoministeri ja hallitsee nämä alueet perheessä suvereenisti.

Omia oppejaan Keijo Leppänen ei tuputtanut yleisölleen, vaan antoi korkeintaan ystävällisiä neuvoja. Hän muun muassa opasti jättämään vaativat kodin ulkopuoliset puuhat vähemmälle lasten ollessa pieniä ja ilmoitti vierastavansa ilmaisua laatuajasta lasten kanssa, kun tärkeintä on antaa heille oikeasti aikaa lyhyiden erikoishetkien sijasta.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat