Uutiset

Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki on kuollut

Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki menehtyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä vaikean sairauden murtamana.

Timo Ihamäki syntyi 15. helmikuuta 1939 Kannuksessa. Hän opiskeli lääketiedettä ja valmistui lopulta lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi. Hän toimi lääkärinä muiden muassa Heinolassa sekä Mikkelin läänin lääninlääkärinä.

Politiikka oli Timo Ihamäen sydäntä lähellä. Hän toimi kaikkiaan 15 vuotta kokoomuksen kansanedustajana. Ihamäen valtakunnallisiin poliittisiin saavutuksiin kuuluu esimerkiksi nelostien nykyinen linjaus. Hän toimi ahkerasti myös Kimolan kanavan puolesta ja oli mukana eduskunnan niin sanotussa kanavapuolueessa.

Heinolan kaupungin päätöksentekoon Ihamäki osallistui useilla eri vuosikymmenillä. Hän havitteli Suomen pitkäaikaisemman kunnanvaltuutetun asemaa. Ihamäki toimi useaan otteeseen sekä kaupunginhallituksen että kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Timo Ihamäellä oli myös useita rakkaita harrastuksia. Hän oli aktiivinen rotari vakavaan sairastumiseensa saakka ja toimi muiden muassa osteoporoosiliiton puheenjohtajana.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat