Uutiset

Päijät-Hämeen mhy:llä ennätysvuosi

Runsaat metsänparannustoimet ja vilkas puukauppa näkyvät myös metsänhoitoyhdistyksen tuloksessa. Kuva: Matti Knuutila

Päättyvä vuosi on mhy Päijät-Hämeelle ennätysvuosi. Yhdistys tekee yli 300 000 euron positiivisen tuloksen liikevaihdon ollessa yli 10 miljoonaa euroa.

Tuleva vuosi tuo muutoksia yhdistyksen talouteen. Vuonna 2015 sovelletaan kaikille metsänomistajille samaa, kiinteää jäsenmaksua tilan koosta riippumatta. Varsinaisen jäsenenmaksu on 119 euroa. Uudelta jäseneltä ei peritä liittymismaksua.

Vanha lakisääteinen metsänhoitomaksu on tähän saakka kerätty verottajan toimesta kaikilta yli neljän hehtaarin tiloilta. Maksutuotto on käytetty kokonaisuudessaan metsänhoitoyhdistysten antamaan yleiseen metsänhoidolliseen neuvontaan.

Uusi metsänhoitoyhdistyslaki tulee voimaan 1.1.2015. Siinä metsänhoitomaksu vaihtuu metsänhoitoyhdistysten keräämään jäsenmaksuun. Metsänhoitoyhdistyksillä ei enää ole entisenlaisia velvoitteita huolehtia neuvonnasta, mutta toisaalta liiketoimintaan ei enää aseteta rajoituksia.

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme on toimialueellaan suurin yksityismetsätalouden toimija ja sen palvelutarjonta vahvistuu edelleen. Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen 10 kunnan toiminta-alueella on tällä hetkellä jäsenenä noin 7 000 yksityistä metsänomistajaa.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat