Uutiset

Heinolan ja Lahden seutujen Pro-yhdistykset lyövät hynttyyt yhteen

Heinolan Pron puheenjohtaja Jani Oravala ja sihteeri Marko Heino uskovat isomman yhdistyksen antavan uutta virtaa ay-toimintaan. Kuva: Sami Lettojärvi

Toimihenkilöliitto Pron järjestörakenne tiivistyy Päijät-Hämeessä, kun Heinolan Pro ry yhdistyy Lahden Seudun Toimihenkilöt Pro ry:hyn.

Heinolan Pro on viime vuodet kärsinyt samasta ongelmasta kuin monet muutkin ammattiyhdistykset. Teollisuustyöpaikat ovat harvenneet, ja se näkyy yhdistyksen jäsenmäärässä, joka on pudonnut 1990-luvun puolivälin yli 450:stä noin 280:een.

Yhdistyminen noin 2 500-jäsenisen Lahden seudun yhdistyksen kanssa on heinolalaisille luonteva ratkaisu, koska työssäkäynti ei noudata yhdistysrajoja, vaan molempien jäseniä työskentelee samoilla työpaikoilla.

Heinolan Pron juuret juontavat monen muutoksen kautta vuonna 1945 perustettuun Heinolan Teollisuusteknikot ry:hyn. 70-vuotisjuhlia ei nyt vietetä, vaan jäsenet päättivät joulukuun alussa liittyä Lahden Seudun Toimihenkilöt Pron jäseniksi. Yhdistyksen purkaminen on käynnissä, mutta toiminta jatkuu uusissa puitteissa.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat