Uutiset

Aluehallintovirasto ottaa Heinolan toimeentulotukikäsittelyn valvontaan

Toimeentulotukien käsittely sujuu Heinolassa liian hitaasti. Kuva: Sami Lettojärvi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valvomaan toimeentulotukihakemusten käsittelyaikoja 31 kunnassa tai yhteistoiminta-alueella, jotka käsittelevät hakemuksia hitaammin kuin laki sallii. Yksi kunnista on viraston alueen hitaimpiin käsittelijöihin kuuluva Heinola.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keräämien viime lokakuun tilastojen mukaan Heinolan kaupunki käsitteli lakisääteisten seitsemän arkipäivän puitteissa vain 84,9 prosenttia hakemuksista. 11,9 prosentin käsittely vei kahdeksan tai yhdeksän päivää, 3,2 prosentin vielä kauemmin.

Päijät-Hämeestä valvonnan piiriin jää myös Lahti, jossa vain 0,9 prosenttia hakemuksista viipyy käsittelyssä yli lain salliman määräajan. Koko viraston alueen kunnista hitain käsittelijä oli kantahämäläinen Loppi, joka sai määräajassa käsiteltyä vain 54,7 prosenttia hakemuksista.

Itä-Hämeen muista kunnista Sysmä, Hartola, Pertunmaa ja Luhanka käsittelivät kaikki hakemukset lain vaatimaan tahtiin. Joutsassa määräajan ylitti 1,3 prosenttia hakemuksista.

Lokakuussa käsiteltyjen toimeentulotukihakemusten kokonaismäärä oli Heinolassa 536, Joutsassa 157, Hartolassa 65, Sysmässä 54, Pertunmaalla 17 ja Luhangassa 5.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat