Uutiset

Pölyä ilmassa - Heinolan ilmanlaatu ajoittain erittäin huono

Pölyä torjuttiin torstaina poistamalla hiekoitushiekkaa Heinolan torilta. Kuva: Sami Lettojärvi

Ilman pölypitoisuus on kuluvalla poutaviikolla noussut Heinolassa huomattavasti. Ilmanlaatu on ollut ajoittain huono tai erittäin huono etenkin vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla ja alueilla.

Hengitettävien hiukkasten pitoisuudet ovat ylittäneet raja-arvon 50 mikrogrammaa kuutiometrissä, jonka rikkoutuessa viranomaisten on tiedotettava tilanteesta väestölle ja ryhdyttävä toimenpiteisiin ilmanlaadun parantamiseksi.

Heinolan ympäristötoimi muistuttaa kiinteistönomistajia ja huoltoyhtiöitä, että hiekoitushiekan poistamisessa on käytettävä riittävästi vettä pölyämisen vähentämiseksi. Määräys koskee myös hiekan poistamista lehtipuhaltimella.

Korkeat hiukkaspitoisuudet voivat aiheuttaa oireita hengitystiesairaille ja pienille lapsille. Mahdollisia oireita ovat nuha, yskä sekä kurkun ja silmien kutina ja hengitysoireet.

Pitkän aikavälin sääennusteet eivät lupaa sateita, joten ilman pölypitoisuus pysyy korkeana tai nousee myös lähipäivinä. Ilmanlaadun kehittymistä voi seurata netissä osoitteessa http://ilmanlaatu.fmi.fi/heinola/.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme