Uutiset

LSL:n kesäaikataulut alkavat olla selvillä, joitakin muutoksia tulossa

Viime kesänä LSL:n palvelutaso parani kesken kesäkauden, kun paikallisliikenteen järjestämistapa muuttui 1. heinäkuuta. Kuva: Sami Lettojärvi

Linja-autovuorot Lahdesta Hollolan Messilään eivät näillä näkymin jatku ainakaan ensi kesänä. Kesäaikataulut menevät painoon parin viikon kuluttua, eikä niissä joukkoliikennelogistikko Kim Venesjärven mukaan ole vuoroja 1M-linjalle.

Lahden Seudun Liikenne (LSL) on saanut paljon kiittävää palautetta talvivuoroista Messilän hiihtokeskukseen. Moni on toivonut liikennöinnin jatkuvan kesällä, sillä Messilässä sijaitsevat myös muun muassa leirintäalue ja uimaranta.

Venesjärven mukaan muutokset kesäksi suunniteltuihin aikatauluihin olisivat mahdollisia myöhemmin vain lisähankintasopimuksin.

1M:n käyttäjämäärät eivät olleet tiistaina saatavissa.

Vuorot muuttuvat 1. kesäkuuta

Kesäaikataulut astuvat voimaan 1. kesäkuuta, ja syysaikatauluihin siirrytään taas 10. elokuuta.

Viime kesänä LSL:n palvelutaso parani kesken kesäkauden, kun paikallisliikenteen järjestämistapa muuttui 1. heinäkuuta. Ensi kesän palvelutaso vastaa Venesjärven mukaan viime heinäkuun tilannetta.

1M:n lisäksi kesällä eivät liikennöi linjat 3S ja 4R, Lahti-Vääksy-Sysmä-vuorot, Heinola-Hartola-Sysmä-vuorot sekä koululaisvuorot Hollolasta, Nastolasta ja Orimattilasta.

Parannusta on puolestaan luvassa Heinolan ja Päijät-Hämeen keskussairaalan välille. PHKS:n suuntaan liikennöi yksi vuoro aamuisin ja Heinolan suuntaan yksi iltapäivisin.

Lisäksi linjojen 88 ja 89 lähtöaikoja on muutettu matkustajien toiveita paremmin vastaaviksi Heinolan ja Lahden päissä. Heinolan sisällä linjan 86 vuorot muuttuvat 88:n ja 89:n vuoroihin sopiviksi.

Muualla muutokset ovat vähäisempiä. Lähtöaikoja on voitu muuttaa joillakin minuuteilla sen lisäksi, että kesäisin vuorovälit harvenevat.

Talven aikatauluja mietitään jo. Ne selvinnevät juhannukseen mennessä. Silloin tiedetään myös, säilyykö Messilän vuoro LSL:n talviaikatauluissa.

Antti Mäntymaa
antti.mantymaa@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat