Uutiset

Ministeri Päivi Räsänen huolestui huumeista Heinolassa

Ministeri Päivi Räsänen listasi Heinolan torilla kristillisdemokraattien kolme tärkeintä teemaa tulevalle vaalikaudelle: perheet, yrittäjyys ja turvallisuus. Kuva: Markku Brummer

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen varoittaa suhtautumasta kannabikseen vapaamielisesti. Laillistaminen antaisi hänestä väärän viestin. Maissa, joissa kannabis on laillistettu, yhä nuoremmat käyttävät ainetta kun sen käyttöön tulee luvallisuuden leima.

Räsäsen mielestä on myytti, että kannabiksen laillistamisella pystyttäisiin vähentämään rikollisuutta. Hän huomautti, että vaikka miedot huumeet on laillistettu Hollannissa, rikollisjengit pyörittävät siellä huumebisnestä.

Heinolan torilla lauantaina vieraillut ministeri tähdensi, ettei Suomessa tarvita toista kansallista ongelmaa alkoholin rinnalle.

Räsänen on huolissaan nuorten kannabiksen käytön yleistymisestä Heinolassa.

- Kannabiksen laillistaminen ei ole ratkaisu vaan se, että poliisi saa otteen nuorista, jotka käyttävät huumeita. Rangaistus ei ole tärkein vaan se, että nuori ohjataan apua saamaan, hän sanoi Itä-Hämeen haastattelussa.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat