Uutiset

Heinolan sakkomaksut nousevat kahteen miljoonaan euroon

Heinolan kaupungin työhönvalmentaja Rainer Parkkonen, työllisyyskoordinaattori Tero Auvinen ja Jyränkölän Virtaa työstä-hankkeen projektiohjaaja Teemu Rantala pohtivat tiistaina keinoja työllisyyden parantamiseksi. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan kaupunki maksaa tänä vuonna passiivista työmarkkinatukea eli niin sanottua sakkorahaa yli kaksi miljoonaa euroa. Viime vuonna kaupunki pulitti sakkorahaa valtiolle 1,2 miljoonaa euroa. Se ylitti alkuperäiseen talousarvioon varatun summan reilusti.

Kunnille sälytetyt lisävelvoitteet ovat lisänneet Kelan työmarkkinaosuuden palautusta. Heinolassa oli huhtikuussa 403 työnhakijaa, jotka kuuluvat kaupungin maksuosuuden piiriin.

Passiivisen työmarkkinatuen piiriin kuuluvien määrä lisääntyy Heinolassa huolestuttavasti. Siihen puuttui jo kaupungin tarkastuslautakunta.

Kaupungin johdossa on herättänyt närää se, että kun vastuu pitkäaikaistyöttömistä sysättiin kuntien kontolle, keinoja asian hoitamiseksi ei kuitenkaan annettu.

Heinolassa haetaan nyt mallia Mikkelin kaupungilta, joka tarttui työllistämiseen aktiivisesti jo vuosia ennen kuin Heinola heräsi toimimaan.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat