Uutiset

Näin Päijät-Häme menestyi, kun koko maan lukiot pantiin järjestykseen yo-tulosten perusteella

Lahden yhteiskoulun lukion opiskelijat ylsivät maan kymmenen parhaan joukkoon tämän kevään ylioppilaskokeiden tuloksissa. Kuva: Janne Laakkonen

Lahden yhteiskoulun lukio sijoittui Päijät-Hämeen lukioista parhaiten, kun verrataan ylioppilastulosten keskiarvoja suomalaislukioissa. Tulosten keskiarvo on laskettu ylioppilaiden kirjoittamista pakollisista aineista.

Kun lukiot pannaan tällä tavalla järjestykseen, Lahden yhteiskoulun lukion sijoitus on kymmenes. Sieltä valmistui yhteensä 125 ylioppilasta, ja he kirjoittivat pakolliset aineet keskiarvolla 5,4. 5 tarkoittaa asteikossa M:ää.

Ylioppilaita valmistui tänä keväänä kaiken kaikkiaan 436 lukiosta. Valtakunnan ykköseksi tulleesta Enontekiön lukiosta kirjoitti vain yksi opiskelija.

Toiseksi parhaiten päijäthämäläisistä lukioista selvisi valtakunnallisessa vertailussa Sysmän Yhteiskoulun lukio, joka tuli sijalle 47. Sadan parhaiten menestyneen lukion joukkoon mahtuivat myös Padasjoen lukio sijalla 72 ja lahtelainen Tiirismaan lukio sijalla 80.

Seuraavaksi tulivat Koulutuskeskus Salpauksen lukio Nastolassa (sijalla 112), Lahden Rudolf Steiner -koulu (118), Vääksyn Yhteiskoulu Asikkalassa (162), Lahden lyseo (175), Heinolan lukio (231), Kärkölän lukio (232), Salpauksen lukion aikuislinja (311), Erkko-lukio Orimattilassa (313), Kannaksen lukio (329) Lahdessa, Lahden yhteiskoulun aikuislukio (398) ja Itä-Hämeen opisto Hartolassa (430).

Päijät-Hämeen lähiympäristössä sijaitsevista lukioista parhaiten menestyi Mäntsälän lukio, joka ylsi sijalle 148. Seuraavaksi parhaiten menestyivät Kuhmoisten yhtenäiskoulun lukio (171), Joutsan lukio (270), Lammin lukio (309) ja Iitin lukio (356).

Lukioiden ylioppilastulosten keskiarvot perustuvat Ylioppilastutkintolautakunnan maanantaina julkistamiin tietoihin.

Juttua muokattu 25.5.2015 kello 14:20: Lukiot muutettu järjestykseen pakollisten aineiden yo-tulosten perusteella, jotta niiden sijoitus on vertailtavissa STT:n uutisen kanssa. Juttuun lisätty Erkko-lukio Orimattilasta.

Antti Mäntymaa
antti.mantymaa@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat