Uutiset

Valolinnassa nautittiin ulkoilma-oopperasta

Torstai-iltapäivänä asumispalveluyksikkö Mäntyläkodin asukkaat ja muut kiinnostuneet pääsivät nauttimaan heinolalaisittain harvinaisemmasta herkusta, kun lahtelainen MoTai-monitaideryhmä saapui Valolinnaan tuomisinaan Lasse Kantolan ohjaama oopperakonsertti. Tuulista säätä uhmasi lähes kuusikymmenpäinen yleisö.

Mäntylän virikeohjaaja Satu Matikainen otti ryhmään yhteyttä jo talvella, ja nyt ooppera-elämys toteutui Päijät-Hämeen kulttuurirahaston tuen mahdollistamana.

Konsertissa kuultiin kaikkiaan viisi kappaletta sopraano Milla Mäkisen ja sähkökanteletaiteilija Mirva Minkkisen esittämänä. Tunnettujen aarioiden lisäksi kiinteä osa esitystä oli Heli Salomaan näyttävä puvustus, joka vaihtui esityksen aikana useampaan otteeseen.

- Olemme aiemmin toimineet paljon lasten ja nuorten taidekasvatuksen parissa, mutta nyt oli vanhusten vuoro. Taide ja sen eheyttävät vaikutukset kuuluvat kaikille, mutta konserttimatka vaikkapa Sibelius-talolle olisi valtava investointi. Niinpä toimme taiteen yleisön luo, Lasse Kantola toteaa.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Amanda Peltomaa
amanda.peltomaa@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat