Uutiset

Metsästäjä ja seura sopuun - toinen kierros oikeudessa päättyi

Metsästysseuran jäsenyyttä käsiteltiin oikeudessa monta kertaa. Kuva: Salonen Armi

Heinolassa toimiva metsästysseura ja sen jäsen pääsivät sopuun kiistassa, joka koski jäsenen erottamista. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vahvisti sovintosopimuksen.

Seura katsoi, ettei mies ollut maksanut jäsenmaksujaan ja erotti hänet viime joulukuussa. Kiistaa oli myös koiran kouluttamisesta metsästysajan ulkopuolella ja talkoista, joihin mies ei ollut osallistunut seuran mukaan tarpeeksi.

Miehen mielestä erottaminen oli lainvastainen.

Mies erotettiin edellisen kerran metsästysseurasta keväällä 2013. Hän oli arvostellut seuran toimintaa räväkin sanakääntein.

Tuolloin riitajuttu eteni Itä-Suomen hovioikeuteen, jonka mukaan erottamiselle ei ollut perusteita. Mies erotettiin uudelleen kolme kuukautta tuomion jälkeen.

Tällä kertaa osapuolet välttivät pitkän ja kalliin riitaprosessin menemällä tuomioistuinsovitteluun.

Seura lupasi palauttaa miehen jäsenyyden. Mies lupasi maksaa erääntyneet jäsenmaksunsa ja osallistua talkoisiin. Osapuolet tilaavat yhdessä Riistakeskukselta lausunnon metsästyskoirien kouluttamisesta.

Sovittelussa tuomioistuin ei kuule todistajia, eikä tutki tapausta, vaan edesauttaa osapuolia tekemään vapaaehtoisen sovinnon.

Kumpikaan osapuoli ei voita eikä häviä, sillä sovinto on aina kompromissi ja molemmat maksavat omat oikeudenkäyntikulunsa.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat