Uutiset

Heinolan Teittinen pitää riskinä maakunnan uutta sote-yhtymää

Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittisen mielestä palveluiden ja toimintamallien kehittämisessä riittää teutaroitavaa ennen suurta sote-uudistusta. Päijät-Hämeeseen ei kannata rakentaa uutta välivaiheen hallintomallia. Kuva: Armi Salonen

Heinolassa ei olla innostuttu Päijät-Hämeeseen suunnitellusta uudesta hyvinvointikuntayhtymästä. Siellä halutaan odottaa valtakunnallista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta.

- Tässä on valtakunnan tasolla niin paljon liikkuvia elementtejä, etten ole hirveän innostunut hallinnolliselle uudistukselle, miltä tämä nyt vaikuttaa, kertoo Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittinen.

Teittisen mukaan maakunnassa kannattaisi keskittyä tässä vaiheessa palveluiden ja toimintamallien kehittämiseen.

- Nyt ollaan lähdetty nurinpäin liikkeelle. En ole siitä iloinen.

Maakunnallinen sote-työvaliokunta esitti viime viikolla, että kuntien sekä nykyisen Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän palvelut kootaan samalle hyvinvointikuntayhtymälle, joka aloittaisi toimintansa vuoden 2017 alusta. Kuntayhtymä vastaisi kuntien, myös Lahden ja Heinolan, PHSOTEYn, Oivan, Aavan ja työterveys Wellamon nykyisten palveluiden järjestämisestä.

Teittinen pitää riskinä sitä, että maakuntaan ollaan tekemässä välivaiheen hallintohimmeli, josta ei ole suurempaa iloa jatkossa, kun valtakunnallinen sote-uudistus toteutuu.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat