Uutiset

Päijät-Hämeen yhteinen sote-yhtymä etenee, Heinola ja Sysmä haraavat vastaan

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) pääluottamusmies Tuula Ojala sanoo, että yt-neuvotteluiden aloittaminen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä ei ollut oikeastaan yllätys. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun kokoaminen etenee. Sosiaali- ja terveyspalvelujen poliittinen ohjausryhmä yhtyi sote-työvaliokunnan esitykseen koota kuntien ja nykyisen Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyskuntayhtymän palvelujen järjestämisvastuu hyvinvointikuntayhtymälle.

- Huomattava enemmistö, asukasluvulla mitattuna lähes 90 prosenttia, kuntien edustajista näki omaehtoisen etenemisen tärkeäksi ja puolsi jatkovalmistelua, kertoo Lahden kaupunginvaltuuston ja ohjausryhmän puheenjohtaja Mika Kari (sd.).

Kari jatkaa, että ohjausryhmän henki oli silti hyvä, vaikka Heinola ja Sysmä eivät halua tulla yhteen kokonaisuuteen.

- Silti jaettiin yhteisesti se näkemys, että kansallisessa sote-uudistuksessa alueen tulee olla yksi, yhtenäinen sote-itsehallintoalue, Kari sanoo.

Heinola karsasti aikataulua

Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Hildén (sd.) kertoo, että Heinola olisi yhtynyt enemmistön tahtoon, jos aikataulua olisi rukattu hieman.

- Esitimme, ettei tilapäistä hallintoa perustettaisi, ennen kuin toimintojen yhtenäistämistä valmistelevat alatyöryhmät saisivat työnsä valmiiksi. Nyt olemme silmät ummessa, koska meillä ei ole tietoa työn tuloksista.

Heinola olisi myös halunnut nähdä ensin, mitä hallitus päättää tulevista sote-itsehallintoalueista.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme