Uutiset

Ikääntyvien terveyden päivässä vaalittiin hyvinvointia

Erityisryhmien liikunnanohjaaja Johanna Saarinen veti istumatanssituokion WPK-talon ikääntyvien terveyden päivänä. Kuva: Amanda Peltomaa

Harmaa sää ei ulottunut Heinolan WPK-talolle, kun parisen sataa ikäihmistä kerääntyi ikääntyvien terveyden päivä -tapahtumaan. Maksuttomia terveystapahtumia on järjestetty nyt muutaman vuoden ajan joitakin kertoja vuodessa, ja paikalla esitellään ikääntyneille suunnattuja palveluita sekä jaetaan tietoutta terveyden eri osa-alueista. Yhteistyössä kaupungin liikunta-, sosiaali- ja terveyspalveluiden, Jyränkölän Setlementti ry:n sekä Suomen urheiluopiston välillä järjestetty iltapäivä keräsi innokkaan vastaanoton.

Keskiviikkona ohjelmassa oli muun muassa tasapainon harjoittamista, tuolijumppaa sekä lavista, lavatanssijumppaa tanssiaskelin ilman paria. Salissa järjestettyjen toimintahetkien lisäksi aulassa oli lähemmäs kymmenen järjestön esittelijöitä, joiden pisteiltä sai tietoutta harrastusmahdollisuuksista ja terveydestä. Hyvinvointi otettiin huomioon kokonaisvaltaisesti, sillä paikalla oli useiden terveys- ja liikuntapalveluiden lisäksi seurakunnan diakoniatyön sekä Jyränkölän vapaaehtoistoiminnan pisteet.

Aktiivisesti terveystapahtumiin osallistuva Anne Hiltunen kehui päivän antia, vaikkei kiireisen naisen arkeen uusia harrastuksia mahdukaan.

- On aina mukavaa, kun pienessä kaupungissa tapahtuu jotain mielenkiintoista. Erityisesti luento ravitsemuksesta oli mieleeni, Hiltunen kertoi.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Amanda Peltomaa
amanda.peltomaa@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat