Uutiset

Yksiöt kysyttyjä vuokramarkkinoilla

Jyrängössä sijaitsevaa vapaata kaksiota esittelemässä Heinolan vuokra-asunnot Oy:n toimistosihteeri Miia Malkamäki. Kuva: Sami Lettojärvi

Vuokra-asuntomarkkinoilla yksiöt ovat kysytyimpiä asuntoja Heinolan vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Merja Uuraisen mukaan. Kaupungin omistamalla yhtiöllä on kaikkiaan noin 800 asuntoa, joista lähes puolet on yksiöitä. Silti yksiöihin on jatkuvasti eniten jonoa.

- Asuntomme ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. Hinnat ovat kohtuullisella tasolla ja asuntojen hinta-laatusuhde on hyvä.

Uurainen arvioi yhtiön asuntojen vuokratason olevan tällä hetkellä melko samalla tasolla kuin yksityisellä puolella. Keskihinta neliöltä on 9,4 euroa.

Uurainen kertoo, että asuntojen käyttöaste on ollut nousussa koko kesän. Kevättalvella isoja asuntoja oli paljon tyhjillään, mutta kesällä niihin on löytynyt paremmin asukkaita. Kaikkien asuntojen käyttöaste on nyt hieman reilut 93 prosenttia.

Asuntohakemuksia tulee eniten keväällä koulujen loppuessa, elokuussa ennen koulujen alkua ja vuodenvaihteessa. Muuten hakemuksia tehdään tasaisesti.

Vuokramarkkinoilla on Kiinteistötoimisto Kymenvirta Oy:n kiinteistönvälittäjä Reijo Terävän mukaan nyt melko vilkasta. Uusia asuntoja tulee yritykselle vuokrattavaksi koko ajan ja asuntoja myös vuokrataan jatkuvasti.

Kysytyimmiksi asunnoiksi Terävä listaa yksiöt ja kaksiot, joita on eniten tarjollakin. Kysyntää on lisäksi omakotitaloista ja rivitaloista, mutta niistä asuntoja on vähän vuokrattavana. Terävä arvioi, että rivitaloasuntoja vuokrataan muutamia vuodessa. Omakotitaloja ei tule Heinolassa vuokralle vuosittain.

Terävä toteaa, että asuntojen vuokrataso on kehittynyt Heinolassa aika maltillisesti. Vuokrissa on tapahtunut vain pientä nousua. Terävä sanoo yksiöiden kuukausivuokrien liikkuvan keskimäärin 350-400 euron paikkeilla.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Tuija-Leena Luoma
tuija-leena.luoma@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat