Uutiset

Joutsenlampi vastaanottokunnossa, työntekijöiden rekrytointi käynnissä

Joutsan koulukeskuksen auditorio täyttyi vastaanottokeskustelun osanottajista. Kuva: Ari Viuhko

Ensimmäiset turvapaikanhakijat saattavat saapua Joutsenlammelle perustettavaan vastaanottokeskukseen jo viikon tai kahden kuluttua, ennakoi Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen maanantaina aiheesta järjestetyssä tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa.

Tässä vaiheessa käyttöön otettavat tilat on mitoitettu 100-150 ihmiselle, joita varten keskukseen palkataan noin kymmenen työntekijää: johtaja ja mahdollisesti apulaisjohtaja, seitsemän ohjaajaa, terveydenhoitaja ja sosiaalityöntekijä, kertoi Nissisen kanssa lähes täyden koulukeskuksen auditorion kysymyksiin vastaillut SPR:n Länsi-Suomen piirin järjestöpäällikkö Joel Niittynen.

Henkilökunnan rekrytointi on parhaillaan käynnissä, ja haastateltujen joukossa on myös joutsalaisia.

Huhujen mukaan Joutsenlammen tilat olisivat tyhjillään ollessaan turmeltuneet home- ja kosteusvaurioista käyttökelvottomiksi. Kunnanjohtaja Nissinen torjui väitteen ja kertoi olleensa viime perjantaina mukana Joutsenlammen katselmuksessa, jossa entistä hotellia olivat tutkineet niin palo- kuin terveysviranomaisetkin. Tilat ovat valmiiksi asumiskunnossa - vain vuodevaatteet puuttuvat - eivätkä ne ole olleet päivääkään kylmillään.

Lue lisää keskiviikon Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme