Uutiset

Pitkäaikaistyöttömyys synkkeni kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa

Pitkäaikaistyöttömyys on pahentunut Päijät-Hämeessä, sen sijaan nuorisotyöttömyys on helpottanut hivenen. Kuva: Armi Salonen

Työttömyys on pahentunut Päijät-Hämeessä jonkin verran vuoden takaisesta. Lahden ja Orimattilan lukemat ovat kuitenkin pysyneet ennallaan ja Hartolassa työttömien määrä on laskenut vuoden takaisesta prosenttiyksikön verran.

Päijät-Hämeessä oli lokakuun lopussa 14 662 työtöntä, mikä on 59 enemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Hämeen ely-keskus. Syyskuusta työttömien määrä kasvoi 191:llä.

Maakunnan työttömyysprosentti oli lokakuun lopussa 15,5, mikä on 0.2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten.

Korkeimmat työttömyysasteet olivat lokakuussa edelleen Lahdessa, 17,7 prosenttia, ja Heinolassa, 16,6 prosenttia. Päijät-Hämeen matalimmat työttömien osuudet olivat Hollolassa (10,8 prosenttia), Hämeenkoskella (11,4) ja Asikkalassa (11,5).

Pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut. Lokakuun lopussa Päijät-Hämeessä oli 5 518 henkilöä, jotka olivat olleet työtä vailla yli vuoden. Se on 579 henkeä eli 12 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Tilanne on vaikeutunut kaikissa alueen kunnissa.

Sen sijaan nuorten työttömien osuus pieneni vuoden takaisesta 67:llä eli 0,5 prosenttiyksikköä. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli lokakuun lopussa yhteensä 1 838.

Nuorten työttömyysprosentti oli 19,7. Matalin prosentti oli Hämeenkoskella (9,8) ja Hollolassa (13,2). Synkimmät tilanteet olivat Heinolassa (24,9), Nastolassa (20,5), Lahdessa (20,5) ja Padasjoella (20,2).

Nuorten työttömien määrä väheni vuoden takaisesta Asikkalassa, Hollolassa, Hämeenkoskella, Lahdessa, Nastolassa, Orimattilassa ja Hartolassa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat