Uutiset

Kierrätysyhtiö Kuusakoski irtisanoo 16 työntekijää Heinolassa

Kuusakoski kierrättää Heinolassa muun muassa autoja. Kuva: Armi Salonen

Kierrätysyhtiö Kuusakoski irtisanoo 16 työntekijää Heinolassa, missä yhtiö työllistää noin 160 henkeä. Koko maassa irtisanottavia.on 43, kun vähennystarpeeksi nyt päättyneiden yt-neuvottelujen alussa arvioitiin 60 henkilötyövuotta.

Yhtiön yhteiskuntasuhteiden johtajan Risto Pohjanpalon mukaan irtisanomiset alkavat viikon sisällä. Lisäksi yhtiö lomauttaa alkavana talvena koko henkilöstönsä.

Kuusakoski tavoittelee irtisanomisilla ja lomautuksilla 20 prosentin vuotuista säästöä yhtiön henkilöstökuluissa.

Heinolan tehtaan Metallin pääluottamusmies Hannu Kokki luonnehtii yt-neuvotteluja raskaimmiksi omalla urallaan. Yt-kynnys on Kuusakoskella ollut perinteisesti korkea, mutta nyt maailmantalouden murheet rysähtivät täysillä niskaan myös Heinolassa.

- Eihän tämän yt:n perusteita voi kukaan kiistää, mutta kyllä tämä ilmapiiriin vaikuttaa. Pettyneitä ollaan, mutta eteenpäin tästä täytyy tietysti mennä, sanoo Kokki.

Työntekijäpuoli esitti irtisanomisten vaihtoehdoksi toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia, mutta tulos oli lopulta Heinolassakin se, että 16 tuotannon työntekijää saa lopputilin.

Työntekijät toivovat, että huonojen uutisten vastapainoksi saataisiin vauhtia tehtaalle odotettuihin investointeihin, joita kilpailukyky tulevaisuudessa vaatii.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat