Uutiset

Työttömyysaste pysyi samana, mutta työttömyys pitkittyi Päijät-Hämeessä

Pitkäaikaistyöttömien eli yli vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi Päijät-Hämeessä 11 prosenttia vuoden takaisesta. Kuva: Armi Salonen

Päijät-Hämeen työttömyysaste oli joulukuun lopussa 17,1 prosenttia. Se on lähes sama kuin vuosi sitten, vähennystä on 0,1 prosenttiyksikköä, kertoo Hämeen ely-keskus.

Työttömänä työnhakijana oli joulukuun lopussa 16 146 päijäthämäläistä. Marraskuusta työttömien määrä kasvoi 1 236:lla eli kahdeksalla prosentilla.

Maakunnan korkeimmat työttömyysprosentit olivat joulukuussa Lahdessa (19,5) ja Heinolassa (18,7). Matalimmat työttömyysprosentit olivat Hollolassa (11,8), Asikkalassa (13,2), Kärkölässä (13,4) ja Hämeenkoskella (13,7).

Pitkäaikaistyöttömien eli yli vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi Päijät-Hämeessä 11 prosenttia vuoden takaisesta. Maakunnassa oli joulukuussa 5 688 pitkäaikaistyötöntä.

- Työttömien määrä on pysynyt samana (vuodentakaisesta), mutta työttömyys on pitkittynyt. Tämä kertoo työllistymisen vaikeudesta. Työpaikkoja on, mutta niihin ei ole helppo päästä, kun työttömyys pitkittyy, sanoo Hämeen te-toimiston johtaja Harri Jokinen.

Ilmiö korostuu Jokisen mukaan taloudellisesti huonoina aikoina, vaikka työllistymistä yritetään parantaa esimerkiksi palkkatukijärjestelmällä.

- Onneksi nuorten työttömien määrä ei kasvanut, Jokinen sanoo.

Päijät-Hämeessä oli joulukuun lopussa työttömänä 2 090 alle 25-vuotiasta, mikä on 139 nuorta vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömyysprosentti oli joulukuussa 22,4. Nuorten työttömien määrä väheni kaikissa muissa Päijät-Hämeen kunnissa paitsi Heinolassa ja Kärkölässä.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme