Uutiset

Kysyttävää terveydestä, mistä löytyy apua? Nettihoitaja tarjoaa kiireettömiä neuvoja

Kuva: Colourbox.com

Päijät-Hämeessä aloittaa vielä maaliskuun aikana uusi sähköisen neuvonnan palvelu, Nettineuvo. Se on suunniteltu helpottamaan kaikkien päijäthämäläisten kiireetöntä asiointia.

Nettineuvo on aina käytettävissä oleva sähköisen neuvonnan palvelu. Sieltä voi kysyä yleisellä tasolla terveyteen ja sairauksiin liittyvistä asioista. Palvelusta voi myös saada ohjausta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutumiseen.

Kysymykset esitetään nettineuvoon anonyymisti ja vastaukset kysymyksiin julkaistaan Hyvis.fi.-verkkopalvelun Nettineuvon sivuilla.

Vastausaika on 1-3 arkipäivää.

Kysymyksiin Nettineuvossa vastaa hoitaja, jonka taustatukena toimii sosiaali- ja terveystoimialan ammattilaisia eri yksiköistä. Nettihoitaja pyrkii vastaamaan yleistä terveyden- ja sairaanhoitoa koskeviin kysymyksiin pääsääntöisesti itse. Mikäli kysymykset koskevat kunnan palveluita tai hoitoon ohjautumista, nettihoitaja selvittää asian jokaisesta organisaatiosta määritellyn asiantuntijaverkoston avulla.

Maanantaina työnsä aloittanut nettihoitaja työskentelee arkisin neljänä päivänä viikossa. Palvelu julkaistaan kuntalaisille 21. maaliskuuta.

Toiminta käynnistyy pilottina, joka kestää vuoden loppuun saakka. Sen jälkeen toimintaa arvioidaan ja sovitaan jatkosta.

Mukana Nettineuvo-pilotissa ovat Lahden ja Heinolan kaupungit, peruspalvelukeskus Oiva sekä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä.n

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat