Uutiset

Ajelehtiva vene aiheutti pelastusoperaation Heinolassa - oli käytetty kaljankuljetukseen

Kuva: Taru Alén

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai lauantaiaamuna hälytyksen, jonka lähtötieto oli se, että soutuvene ajelehtii Heinolan Kymen virrassa airot vedessä. Hälytys tuli kello 7.25.

Siltasaaren alapuolella pelastajille selvisi, että virrassa ajelehtiva pelastusvene oli tyhjillään. Toinen airo oli vedessä, toinen veneen sivulla.

Pelastuslaitoksen mukaan silminnäkijä oli nähnyt, että veneestä oli ennen sen veteen tuuppaamista noussut porukkaa ja sieltä oli nostettu kaljakoppa.

Päivystävä palomestari Timo Järvi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Heinolan toimipisteestä kertoo, että tällaiset tapaukset teettävät pelastusviranomaisille paljon työtä.

- Lähtökohtaisesti lähdemme aina siitä, että joku on veden varassa. Silloin lähtee paljon yksiköitä liikkeelle, myös sukeltajia sekä Heinolasta että Lahdesta, hän kertoo.

Pelastusveneitä tuupataan vesille pitkin vuotta. Ne aiheuttavat pelastuslaitokselle turhanpäiväistä toimintaa ja sitovat resursseja. Joku voi tarvita todellista apua sillä aikaa kun auttajat ovat pelastamassa tyhjää venettä.

- Turhanaikaisia keikkoja, Järvi toteaa.

Heinolassa pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi hakea vene pois virrasta ja palauttaa se rantaan.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat