Uutiset

Nelostie saa kameratolpat todennäköisesti ensi vuonna

Kameratolppia on Nelostiellä odotettu pitkään. Valtatiellä 24 Lahdesta pohjoiseen kamerat ovat vaanineet jo vuosia. Kuva: plou pertti louhelainen

Nelostie Lusista Vaajakoskelle saa vuosia odottamansa kameratolpat todennäköisesti ensi vuonna. Hankkeen mahdollistaa poliisin automaattiseen nopeusvalvontaan saama lisämääräraha.

- Nelostie on ollut meillä listan kärjessä, ja ihmettelisin, jos nyt tulisi mutkia matkaan, kun rahoitus aukesi, sanoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Kameratolppien paikkavaraukset, putkitukset ja levikkeet ovat muutama vuosi sitten parannetulla valtatiellä valmiina, mutta nopeusvalvonnan pystyttäminen Nelostielle vaatii vielä rahaa myös Päijät-Hämeen liikennettä hoitavan Uudenmaan ja Keski-Suomen ely-keskuksilta. Yhden tolpan pystytys maksaa noin 15 000 euroa.

Uudenmaan ely-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka ennakoi, että ely-keskukset saattavat saada nopeusvalvontaan vastaavan erillismäärärahan kuin poliisikin, mutta varmuutta sellaisesta ei vielä ole.

- Kyllä me pyrimme varmasti toteuttamaan valvonnan, jos meillä vain on rahaa, lupaa Kelkka.

Poliisin uusista nopeusvalvontamäärärahoista kertoi perjantaina ensimmäisenä maakuntalehti Keskisuomalainen.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme