Uutiset

Apulanta kiertää nyt konserttisaleja - Lahdessa keikka Sibeliustalon pääsalissa

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen vievät Apulannan konserttisaleihin. Sibeliustalollakin siirrytään Finlandia-klubilta pääsaliin. Kuva: Aliisa Piirla

Apulannan ensimmäinen kymmenen salin konserttisalikiertue pysähtyy lauantaina Lahden Sibeliustalossa. Yhtye starttasi perjantaina aamupäivällä Lahden torikahvilan kautta kohti ensimmäistä keikkapaikkaa Kuopiossa. Yhtyeen rumpali, Apulanta oy:n toimitusjohtaja Sipe Santapukin mukaan on hyvä, että bändi saa yhden keikan alle ennen kotiyleisön eteen asettumista.

- On muuten ainoa salirundi tänä keväänä, joka on Suomessa loppuunmyyty, Santapukki huomauttaa.

Kyseessä on massiivinen kiertue, sillä Santapukin mukaan bändillä on tavaraa mukana festarikeikan verran.

Kappaleet sovitettiin täysin uusiksi

Kiertueen nimi on Kunnes siitä tuli totta yhtyeen lokakuussa julkaistun kultaa myyneen albumin mukaan, mutta Santapukin mukaan konsertti ei keskity uuden levyn kappaleisiin. Reilun kaksituntisen konsertin antina on Apulannan musiikista läpileikkaus täysin uudelleen sovitettuna. Mukana on myös paljon lisäsoittajia.

- En halua paljastaa ja spoilata liikaa kaikkea, mitä keikkaan sisältyy.

Sen verran Santapukki kuitenkin tulee paljastaneeksi, että haitaria ei ole mukana.

- Sekin tuli käsiteltyä. Toni (Wirtanen) totesi Viitasen Janille, että siinä vaiheessa kun Apulannan keikalla kuullaan haitaria, on aika laittaa pillit pussiin.

Tuottaja ja muusikko Jani Viitanen on mukana yhtyeen kiertueella.

Konserttisalikiertuetta varten yhtye on harjoitellut koko alkuvuoden. Kaikki kappaleet on sovitettu konserttisalien ehdoilla. Panostuksesta konserttisalikiertueeseen kertoo sekin, että Santapukki kertoo äänimiestenpartion kiertäneen etukäteen kaikki kymmenen konserttisalia.

- En ole vuosiin jännittänyt ennen keikkaa, mutta nyt vähän jännittää, Santapukki tunnustaa tien päältä.

Kaikki konserttisalikiertueen keikat tallennetaan, mutta niiden julkaisemisesta esimerkiksi dvd:nä ei ole tehty päätöstä.

Tulossa museo ja elokuva

Konserttisalikiertueen lisäksi bändillä on monta asiaa tulossa ja meneillään. Apulanta-yhtyeen museota on puuhattu Lahden Hennalan kasarmialueelle jo vuoden verran. Avajaisia päästään viettämään syyskuussa. Syyskuussa saa myös ensi-iltansa bändin alkuaikoihin keskittyvä elokuva Teit meistä kauniin.

Sipe Santapukki kertoo, että museolle on palkattu intendentti arkkitehtuurimuseolta. Pelkästään tavaroiden luetteloiminen eurooppalaisen museotietokannan kriteerien mukaisesti vei kolme kuukautta.

Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki Radio Voiman haastattalussa lauantaina noin kello 13.30.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat