Uutiset

Kouvolantiestä kolmannes remontissa uudelle linjalle

Kouvolantiella on vinossa muutakin kuin yksi liikennemerkki. Voikosken risteyksen tienoille tulee oikaisu, mutta alueen hakkuut eivät liity siihen. Kuva: Juha Peurala

Noin kolmannes Heinolan Kouvolantiestä eli Kantatiestä 46 saa tulevassa remontissa uuden linjan. Remonttiosuus Nelostieltä maakuntarajalle on 19 kilometriä, josta oikaistaan 5-7 kilometriä.

Valtion korjausvajepotista luvattu 7 miljoonan määräraha ei siihen riitä, mutta Uudenmaan ely-keskus toivoo lisärahoitusta löytyvän, jotta remontin tuloksena on yhtenäinen laatutaso koko tieosuudella.

Oikaisujen lisäksi tiellä avarretaan kallionleikkauksia, rakennetaan uusia kaiteita, madalletaan muutama jyrkkä mäki ja uusitaan koko päällyste, joka nykyisellään on melkoinen tilkkutäkki. Kokonaan uusista tieosuuksista tulee nykyistä leveämpiä, mutta vanhoja ei levennetä.

Kouvolantien remontin esisuunnitelmaa esiteltiin maanomistajille torstaina Heinolan valtuustosalissa. Valmiimpi suunnitelma tulee esittelyyn syyskuussa, ja varsinaiset parannustyöt alkavat vuonna 2017.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme