Uutiset

Osassa antenniverkon talouksia edessä kanavahakutalkoot

Taajuusmuutoksia tehdään, koska taajuuksia tarvitaan lisää langattomalle laajakaistalle esimerkiksi videoiden katselun kasvavan suosion myötä. Kuva: ESS/Arkisto

Antennitelevisioverkon taajuusmuutokset alkavat Lahden alueen lähetinasemilla 11. heinäkuuta alkavalla viikolla. Muutokset koskevat Lahden päälähetysaseman lisäksi alueen täytelähettimiä Padasjoella, Sysmässä, Hartolassa, Heinolassa sekä Pirkanmaan puolella Luopioisissa.

Lahden päälähetysasemalla muutokset tehdään 26.-28. heinäkuuta.

Viestintäviraston mukaan taajuusmuutoksia tehdään, koska taajuuksia tarvitaan lisää langattomalle laajakaistalle esimerkiksi videoiden katselun kasvavan suosion myötä.

Taajuusmuutosten vuoksi yhteisantennijärjestelmiin on viritettävä uudet lähetystaajuudet niissä taloyhtiöissä, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Päälähetysasemalla Lahdessa viikolla 30 tehtävien taajuusmuutosten jälkeen tv-lähetykset lähetetään rinnakkain uusilla ja vanhoilla taajuuksilla noin kuukauden ajan. Sinä aikana antenniurakoitsijoiden on tehtävä taloyhtiöiden viritystyöt. Täytelähetinasemilla ei yleensä lähetetä rinnakkaislähetyksiä, joten niiden peittoalueilla viritystyöt pitää tehdä samana päivänä kuin taajuudet muutetaan.

Taajuusmuutokset eivät koske Lahden päälähetysasemalla kanavanippua A (muun muassa Ylen kanavat) ja B (muun muassa MTV3 ja Nelonen).

Antenniurakoitsijan tehtyä viritystyöt taloyhtiöissä on asukkaiden tehtävä televisioiden tai digiboksien kanavahaku uudelleen.

Omakotitaloissa ja pientaloissa joissa ei ole yhteisantennijärjestelmää ei yleensä tarvita muutostöitä. Mikäli antennijärjestelmä on kunnossa, riittää television tai digiboksin kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutokset alueella on tehty.

</p>

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat