Uutiset

Poliisin tehovalvonnassa iloinen yllätys: vain kolme rattijuoppoa ja yksi kaahari

Kuva: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Hämeen poliisin tehovalvontapäivä lauantaina tuotti melkoisen yllätyksen. Poliisin haaviin tarttui vain kolme rattijuoppoa ja yksi kaahari.

Tehostetussa rattijuopumus- ja ajotapavalvonnassa puhallutettiin päivän aikana 829 kuskia Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Padasjoella ja Sysmässä. Viisitoista autoilijaa puhalsi "värähdyksen" eli alle 0,5 promillen rangaistavuusrajan. Kolmea kuskia epäillään rattijuopumuksesta. Heidät määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja sakot ovat tulossa.

Lisäksi poliisi kirjoitti yhden sakkolapun ylinopeudesta. Siinäkin oli kyse tavallisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, eikä kuljettajaa määrätty ajokieltoon.

- Tämä tulos kesäisenä lauantaipäivänä oli todella positiivinen ja iloinen yllätys. Meillä oli neljä partiota liikkeellä, valvonta jatkui kymmenen tuntia ja puhallutimme paljon autoilijoita, eikä tämän enempää kirjoitettu sakkoja. Rattijuopumuksetkaan eivät ylittäneet törkeän rajaa, sanoo komisario Outi Pennanen Hämeen poliisista.

Hän arveli, että etukäteistiedotus valvonnasta oli saavuttanut autoilijat.

Juttua muokattu 29.5. kello 00.34. Korjattu tieto siitä, että kolme rattijuoppoa määrättiin heti väliaikaiseen ajokieltoon.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat