Uutiset

Kalevala-kävely pysähtyi sateisessa Heinolassa

Lahden seudun kulttuuri- ja elämysmatkailu osuuskunta ELMAn hankevastaava Antti Holopainen aikoo kävellä koko 1000 kilometrin via Kalevala-reitin. Kuva: Amanda Peltomaa

Lahden seudun kulttuuri- ja elämysmatkailu osuuskunta ELMAn järjestämä Kalevala-kävely alkoi 4. kesäkuuta Lohjan Sammatista, Paikkarin torpalta. 1000 kilometrin matka tehdään Elias Lönnrotin runonkeruu-matkojen jalanjäljissä jalan. Päätepisteenä toimii Venäjän Karjalan tasavallan puolella sijaitseva Uhtua, jonne kävelijöiden on määrä saapua 7. elokuuta.

Kävelyn tausta-ajatuksena on kunnioittaa kulttuurin ja kestävyysliikunnan tärkeyttä, mutta myös avata Suomessa ennennäkemättömän mittakaavan vaellusreitti Santiago de Compostelan tapaan. Via Kalevalan toivotaan vakiintuvan vuoteen 2035 mennessä kansainvälisesti tunnetuksi kulttuuriliikuntareitiksi.

ELMAn hankevastaava Antti Holopainen on ollut alusta asti valmistelemassa projektia ja myös käynnistämässä tätä projektin avaustapahtumaa, Kalevala-kävelyä.

- Toki yhteiskävelyitä voidaan järjestää myöhemminkin, jos tilausta riittää. Ainoa este on taloudellinen puoli, sillä jatkuvasti valmiudessa olevat huoltoautot vievät varoja, Holopainen kertoo.

Lauantain sade ei lannistanut kuutta tarmokasta Kalevala-kävelijää, pikemminkin päinvastoin.

- Huono ilma pisti meihin vauhtia ja olimme määränpäässämme Heinolan torilla tunnin edellä aikataulusta, Holopainen naurahtaa Heinäsaaressa, kävelijöiden Heinolan taukopaikalla.

Sateisen sään vuoksi jouduttiin kuitenkin peruuttamaan karjalaisen VIVA DANCE-tanssiryhmän suunniteltu esiintyminen kävelijöille ja kaupunkilaisille, sillä märkä nurmikko esti akrobatiaa sisältäneen esityksen esittämisen.

- Saamme kuitenkin nauttia heidän esityksestään myöhemmin matkan varrella.

Reitille voi ilmoittautua kävelijäksi nettisivuilla tai suoraan lähtöpaikoilla. Neljän hengen aktiiviporukka kävelee koko reitin, mutta paikalliset ovat tervetulleita liittymään joukkoon itse valitsemikseen pätkiksi. Heinolaan joukko saapui Urajärveltä, ja sunnuntaina matka jatkuu aamukymmeneltä Heinolan torilta kohti Paasoa.

Lue lisää aiheesta maanantain Itä-Hämeestä.

Amanda Peltomaa
amanda.peltomaa@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat