Uutiset

Seminaariin Shanghain yliopiston yksikkö

Entisen opettajaseminaarin ostanut Hao Nan tuo Heinolaan Shanghain yliopiston yksikön. Kuva: Armi Salonen

Lahden ammattikorkeakoulun projektijohtaja Juhani Nieminen kertoo, että Seminaarin ostanut China Liangtse Wellness -hyvinvointiyhtiön Euroopan johtaja Hao Nan otti yhteyttä Lamkiin oikeusministeriön kautta.

- Kun yhteydenotto tuli noin virallisen tahon kautta, suhtaudumme alusta alkaen suurella mielenkiinnolla asiaan. Nyt olemme keskustelleet useita kertoja ja olen käynyt Nanin Helsingissä omistamista kiinalaisessa hyvinvointipalvelukeskuksessa, selvittää Nieminen.

Hao Nan on ollut yhteyksissä myös lukuisiin muihin ammattikorkeakouluihin ja Niemisen mukaan kiinnostus on kaikkialla ollut suurta.

Nieminen sanoo, että Hao Nan tuo Heinolaan Seminaariin kiinalaisen Shanghain yliopiston yksikön, joka antaa ammattikorkeakoulutasoista opetusta aluksi hyvinvointialalla, biokemiassa sekä matkailussa.

- Ymmärsin kuitenkin, että Nanin tavoitteena on laajentaa muillekin aloille, jos kiinnostusta ja tarpeita tuntuu löytyvän, sanoo Nieminen.

Helsingissä asuvalla Nanilla on Suomessa ainakin kaksi hyvinvointipalveluyksikköä, joissa kiinalainen lääketiede on vahvassa asemassa. Kiinassa vastaavia yksiköitä on peräti noin 300 eri puolilla maata.

Juhani Nieminen arvioikin, että Hao Nan kouluttaa henkilökuntaa sekä omiin yksiköihinsä että koko Euroopan työmarkkinoille. Siksi koulutuskielenä on englanti.

Osa oppilaista tulee Kiinasta, jossa on Niemisen mukaan kasvavaa halua hakea opetusta ulkomailta. Suomen etuna on hyvämaineinen koulutusjärjestelmämme ja puhdas luontomme. Osa kiinalaisista nuorista hakeutuu koulutuksen jälkeen länsimaisille työmarkkinoille.

- Hao Nan on kova liikemies ja laittaa Heinolan yksikön varmasti pyörimään niin pian kuin mahdollista. Tämä on loistava asia ei yksin Heinolalle, vaan koko Päijät-Hämeelle, toteaa Nieminen.

Keskustelut Lamkin ja Hao Nanin välillä jatkuvat elokuussa. Ensimmäiset opiskelijat nähdään Niemisen mukaan Seminaarissa jo kevättalvella 2017.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme