Uutiset

Kesäkanttori pääsee tekemään monipuolisesti musiikkia

Heinolan kesäkanttorina toimiva Salla Lehtinen pääsee kanttorina hyödyntämään niin laulu- kuin soittotaitojaan. Kuva: Sami Lettojärvi

Tänä kesänä Heinolan seurakunnan tilaisuuksissa tai urkuparvella saattaa törmätä uuteen kasvoon. Kuopiossa kirkkomusiikkia opiskeleva Salla Lehtinen aloitti kesäkanttorin työnsä kesäkuun alussa ja jatkaa pestissä elokuun puoleen väliin.

- On mukavaa viettää kesää kotiseuduilla, Iitistä kotoisin oleva Lehtinen toteaa.

7-vuotiaana pianolla aloittanut Lehtinen siirtyi 16-vuotiaana klassisen laulun pariin. Tie vei Kuopioon opiskelemaan ensin laulupedagogiksi, mutta samassa rakennuksessa toimiva Taideyliopiston Sibelius-Akatemian toimipiste inspiroi jatkamaan opintoja kirkkomusiikin parissa.

Monipuolinen muusikko jatkaa opintojaan vielä muutaman vuoden ajan, mutta monta rautaa on tulessa.

- Keikkailen laulajana ja myös opetan sitä yksityisenä. Lisäksi olen osallistunut useampiin isoihin musiikkiproduktioihin ja kilpailen aktiivisesti klassisen laulun puolella.

Kanttorina pitkää historiaa musiikin parissa pääsee hyödyntämään kaikin puolin.

- Mielestäni parasta on juuri vaihtelevuus: saa soittaa, laulaa ja tehdä musiikkia klassisesta kevyempään. Musiikkityylit eivät ole rajattuja, Lehtinen toteaa.

- Mielikuvissa kanttori saattaa vain soittaa urkuja, mutta oikeasti kanttorit vastaavat koko seurakunnan musiikkitoiminnasta, aina konserttijärjestelyistä kuoroihin.

Lue lisää Salla Lehtisen ajatuksia lauantain Itä-Hämeestä.

Amanda Peltomaa
amanda.peltomaa@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme