Uutiset

20 vuotta golfjohtajana

Vierumäki Golf oy:n ja Vierumäki Golf Club oy:n toimitusjohtaja Jan Ruoho on ehtinyt johtaa golfkenttiä jo 20 vuoden ajan. Valmistuttuaan liikunnanohjaajaksi Vierumäeltä vuonna 1996 hän muutti Porvooseen, jossa häntä odotti työ Rönnäsin golfkentän toimitusjohtajana.

- Taisin olla 23-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin golfkentän toimitusjohtaja.

Mihinkään helppoihin saappaisiin Ruoho ei hypännyt. Aloittaessaan Rönnäsissä oli yhtiö roskapankin omistama ja velkaa oli 20 miljoonaa markkaa.

- Minulle oli kyllä kerrottu yhtiön vaikeuksista reilusti etukäteen, ja olin valmis ottamaan haasteen vastaan. Jos työntekoa pelkää niin on parempi jäädä kotiin, Ruoho summaa.

Vuodet Porvoossa opettivat paljon työntekemisestä ja henkilöstöjohtamisesta.

- Vaikka kokemusta ei ollut nimeksikään, niin työ kyllä opetti tekijäänsä. Toisaalta nuorena ja innokkaana tiesin luonnollisesti kaikesta kaiken, Ruoho myhäilee.

1990-luvun lopussa alkanut golfbuumi nosti Rönnäsin jaloilleen.

- Golfkenttiä rakennettiin paljon ympäri Suomessa, ja kiinnostus lisääntyi meidän kenttäämmekin kohtaan. Meren läheisyys mahdollisti sisämaiden kenttiä pidemmän golfkauden.

Ruohon johdossa olleessaan paikalle rakennettiin uusi klubitalo sekä 18-reikäisen kentän lisäksi uusi 9-reikäinen kenttä.

Vierumäelle Ruoho päätyi vuonna 2006 Suomen Urheiluopiston silloisen rehtorin Tapani Ilkan myötävaikutuksella.

- T. Ilkka soitti ja pyysi minua käymään hänen juttusillaan. Tavatessani hänet ja toimitusjohtaja Pekka Vasalan minulle selvisi, että he tarjosivat minulle Vierumäen golfyhtiöiden toimitusjohtajan tehtäviä.

Ruoho hyppäsi mukaan remmiin vähän ennen kuin Cooke-kenttä avattiin. Rönnäs jäi taakse lähes velattomana, ja golfseuran jäsenmäärä oli kasvanut 300:sta yli 1000:nteen.

- Vierumäellä työ on ollut muutakin kuin golfkisojen järjestämistä, esimerkiksi Apulannan konserttia olin muutama vuosi sitten puuhaamassa.

Työpaikanvaihto ei ole 20 vuotta golfin parissa töitä tehneen Ruohon mielessä tällä hetkellä, vaikka kyselyjäkin on ollut.

- Välillä mietin, mitä sitä isona alkaisi tehdä. Mutta hinkua pois Vierumäeltä ei ole, on tämä niin loistava työpaikka.

Lisää Ruohon mietteitä voit lukea lauantain painetusta lehdestä.

Antti Kauppinen
antti.kauppinen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat