Uutiset

Opiskelupaikan voi saada vielä tälle syksylle: Koulutuskeskus Salpauksessa auki yli sata opiskelupaikkaa

Linkku-bussissa Lahden torilla päivystävät Salpauksen opinto-ohjaajat kertovat tiistaina, miten voi vielä saada opiskelupaikan tälle syksylle. Kuva: Amanda Peltomaa

Koulutuskeskus Salpauksen lukuvuosi alkoi jo viime viikolla, mutta vielä voi päästä mukaan. Salpaus esittelee vapaana olevia yli sataa opiskelupaikkaansa tiistaina kello 10-14 Lahden torilla Linkku-bussissa. Linkussa Salpauksen opinto-ohjaajat vastaavat kiinnostuneiden kysymyksiin ja kertovat nuorten ja aikuisten koulutusmahdollisuuksista.

Haussa olevat paikat ovat useilla eri aloilla. Lahdessa paikkoja on esimerkiksi matkailu-, vaatetus sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalalla. Heinolaan voi hakea opiskelemaan muun muassa audiovisuaalista viestintää ja turvallisuusalaa. Runsaasti vapaita paikkoja on myös kone- ja metallialalla Lahdessa ja Heinolassa sekä luonnonvara-alalla Asikkalassa.

Lisäksi paikkoja on myös ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma-koulutuksessa, myös Valman maahanmuuttajille tarkoitetuissa ryhmissä.

Peruskoulun tai lukion suorittaneet hakevat koulutukseen lisähaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat erillishaussa suoraan oppilaitokseen. Hakulomakkeen voi täyttää Salpauksen nettisivuilla.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat