Uutiset

"Rakastella saa, mutta ei kunnanhallituksen kokoushuoneessa". Sysmän kunnanjohtaja saa rajua kritiikkiä: ”Uhkaamista, jyräämistä, salailua ja päättäjien kiusaamista”

Useiden sysmäläisvaltuutettujen mielestä Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Järvisen (kok.) aviosuhde on aiheuttanut ongelmia kunnan päätöksentekokulttuuriin. Kuva: Sami Kuusivirta

Sysmän kirkonkylän raitilla on hiljaista tähän aikaan vuodesta, mutta kuntapäättäjien kokoussaleissa tunnelma on tyystin toisenlainen.

Usea luottamushenkilö kuvaa päätöksentekokulttuuria jyrääväksi, jossa valtuutettuja vähätellään. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.) vertaa Sysmän päätöksentekokulttuuria koulukiusaamiseen. Se noudattaa koulukiusaamisen kaavaa, jossa hiljaiset hyväksyjät antavat asioiden olla eivätkä ota ongelmiin kantaa.

Valtuutetut syyttävät ongelmista ennen kaikkea kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjokea ja hänen toimintatapojaan. Ongelmana on ennen kaikkea se, että hän on naimisissa kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Järvisen (kok.) kanssa, mikä tuo ongelmia päätöksentekoon.

Kunnanhallituksessa istuva Maija Sinisalo (kesk.) korostaa, että suhde on jokaisen oma asia, mutta se ei voi olla aiheuttamatta ongelmia kunnan hallinnossa, koska Järvinen istuu monella jakkaralla.

- Rakastella saa, mutta ei kunnanhallituksen kokoushuoneessa, Sinisalo kiteyttää.

Valtuutettu Timo Aromaa (ps.) sanoo, että lain mukaan suhde ei aiheuta ongelmia, mutta käytännössä tilanne on ristiriitainen, koska Järvinen on kunnanjohtajan esimies. Ongelmana on vallan keskittyminen pienelle klikille.

Valtuutettu Juhani Stjernvall (kok.) kehuu kunnan vahvaa taloutta, mutta arvostelee kunnanjohtajan toimintatapoja ja epäilee, ettei valtuutetuille kerrota kaikkia asioita. Valtuutettuja ja tehtyjä päätöksiä ei arvosteta.

Kitkiöjoki torjuu kaikki häneen kohdistuneet syytökset ja leimaa ne vähemmistönä olevan keskustan tarkoitushakuiseksi toiminnaksi.

- Osa keskustan ryhmästä sairastaa kouluasiassa saamaansa selkävoittoa, valitettavasti, ja yrittää hyökätä kaikilla rintamilla minua vastaan.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat