Uutiset

Rokkia, autoja ja hameiden helmoja - katso kuvat fiftareiden tapaamisesta Heinolassa

Viehkeitä kellohameita ja tötterötukkia - siitä on fiftarityyli tehty, mutta myös paljosta muusta. Kymmenettä kertaa järjestetty 50-luvun harrastajien suomalainen suurtapahtuma Real Gone Rock'n'Roll Weekender valtasi Heinolan hotelli Kumpelin perjantain ja lauantain ajaksi.

Ensimmäistä kertaa Heinolassa järjestetty tapahtuma sai kehuja osallistujilta niin maisemista kuin järjestelyistä. Yleisöä saapui ympäri Euroopan, ja loppuunmyydyn hotellin lisäksi osallistujajoukko täytti myös leirintäalueen sekä muita lähiseudun majoitusmahdollisuuksia.

- Tämä on yksi suurimmista vuosittaisista kokoontumisista, mutta joka viikonlopulle löytyy jotakin pientä varsinkin pääkaupunkiseudulla, helsinkiläinen pitkän linjan harrastaja, vapaaehtoisena lipunmyyjänä toiminut Tarja Siitonen kertoi.

Vaatetuksen ja autojen lisäksi Iso-Britanniasta levinneen teddy-kulttuurin tärkeimmäksi osa-alueeksi nousee musiikki, josta saatiin nauttia läpi viikonlopun jopa 12 yhtyeen voimin. Ranskasta saapunut The Spunyboys edustaa harrastajakunnan nuorta sukupolvea, mutta hekin olivat Suomessa jo kolmatta kertaa.

- Suomessa on hyvin kotoisaa, olemmehan itsekin pohjois-Ranskasta, rumpali Guillaume vitsaili. - Rock'n'Roll -harrastajat ja muusikot ovat kuin yhtä suurta perhettä, ja täällä on oikeastikin tuttuja kasvoja. Suomalaiset harrastajat tuntuvat matkaavan tapahtumiin useasti myös Iso-Britanniaan ja Ranskaan.

Lue lisää vauhdikkaasta tapahtumasta maanantain Itä-Hämeestä.

Amanda Peltomaa
amanda.peltomaa@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme