Uutiset

Heinola ratkoo kulttuurin ja liikunnan pahenevaa salipulaa

Heinolan kulttuuri- ja liikuntaväen salipula pahenee tänä syksynä äärimmilleen, kun purettavan lukion liikuntasali ja auditorio poistuvat käytöstä. Jo aiemmin on menetetty Myllyojan ja Seminaarin koulujen salit. Uusia saadaan odotella vielä kahdesta neljään vuotta. Kulttuuriväki teki viime viikolla kaupungille aloitteen tilapäisestä kulttuurisalista, johon pitäisi mahtua 300-paikkainen nouseva katsomo. – Sitä on täällä jo ennalta mietitty, mutta ei sellaista ole ainakaan kaupungin kiinteistöissä. Yksi pieni mahdollisuus voisi olla Lyseonmäen koulun vanha sali, mutta siellä on ihan onneton akustiikka, sanoo kaupungin kiinteistöpäällikkö Ilpo Hyytiä. Lyseonmäen Kivimaa-saliin mahtuu 200 tuolia, mutta näyttämö on pieni, eikä katsomo nouse. Kuva: Armi Salonen

Heinolan kulttuuri- ja liikuntaväen salipula pahenee, kun purettavan lukion liikuntasali ja auditorio poistuvat käytöstä. Jo aiemmin on menetetty Myllyojan ja Seminaarin koulujen salit. Uusia saadaan odotella vielä kahdesta neljään vuotta.

Kulttuuriväki teki viime viikolla kaupungille aloitteen tilapäisestä kulttuurisalista, johon pitäisi mahtua 300-paikkainen nouseva katsomo.

- Sitä on täällä jo ennalta mietitty, mutta ei sellaista ole ainakaan kaupungin kiinteistöissä. Yksi pieni mahdollisuus voisi olla Lyseonmäen koulun vanha sali, mutta siellä on ihan onneton akustiikka, sanoo kaupungin kiinteistöpäällikkö Ilpo Hyytiä.

Lyseonmäen Kivimaa-saliin mahtuu 200 tuolia, mutta näyttämö on pieni, eikä katsomo nouse.

Yksityisiä saleja löytyy muun muassa seurakunnalta, Jyränkölästä ja elokuvateatteri Elosta, mutta niiden käytössä on monta mutkaa.

Liikuntaväki turvaa salipulassaan Vierumäkeen.

Lue lisää tiistain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat