Uutiset

IL: Jope Ruonansuu ambulanssilla sairaalaan ja letkuihin

Jope Ruonansuu on monipuolinen viihdetaiteilija, myös kuvataiteilija ja karikatyyrien taitaja. Kuva: Samuli Ikäheimo

Heinolalainen viihdetaiteilija Jope Ruonansuu sairastui hyvin äkillisesti lauantaisen Kuopion keikkansa jälkeen. Hän meni hotelliin nukkumaan, mutta heräsi huonoon oloon, kertoo Iltalehti. Ruonansuun kunto huononi pian niin, ettei hän pystynyt seisomaan.

Hän kertoo lehdelle tärisseensä niin, että hampaat kalisivat. Hänellä oli myös kova päänsärky, jollaista hänellä ei ole koskaan ennen ollut.

Ruonansuun pyynnöstä hotellin henkilökunta soitti hänelle ambulanssin ja viihdetaitelija vietiin Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Hänellä todettiin siellä keuhkokuume. Kuumetta oli 39,4 astetta.

Iltalehden mukaan Ruonansuu on nyt letkuissa - hän saa suoraan suoneen antibiootteja ja vahvoja kipulääkkeitä. Hän arvelee, että hänet saatetaan siirtää loppuviikolla hoidettavaksi Lahteen.

Jope Ruonansuulla oli aiemmin keuhkokuume kolme vuotta sitten. Tuolloin hän joutui pitämään kaksi kuukautta keikkataukoa, nyt hän kertoo peruvansa ainakin kahden viikon keikat. Työhön palaamisen aikaa ei voi kuitenkaan vielä ennustaa.

Hän haluaa ensin saada terveytensä kuntoon, koska taudissa on jopa verenmyrkytyksen vaara.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat