Uutiset

Hallinto-oikeus hylkäsi Hartolan tuulivoimalavalitukset pääosin

Kuva: Esko Manninen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt pääosin valitukset, jotka koskevat kahden tuulivoimalan rakentamista Hartolan Putkijärven Kinkkulanmäelle.

Tuulivoimaloiden rakennusluvista valitti yhteensä 40 naapuria, joiden joukossa on sekä vakituisia että vapaa-ajan asukkaita. Valittajien mielestä rakennuspaikka ei ole sovelias voimaloille, koska ne tulevat liian lähelle naapureita ja yleistä tietä. Valittajia huolestuttavat muun muassa meluhaitat.

Voimaloille rakennuslupaa hakenut Ilmatar Hartolakaan ei ole tyytyväinen joihinkin Hartolan ympäristölautakunnan runsas vuosi sitten asettamiin lupaehtoihin. Siksi Ilmatar Hartola teki hallinto-oikeudelle oman valituksen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus ei tutkinut kuin kahden naapurikiinteistön omistajien valitukset. Muut kiinteistöt ovat niin etäällä tuulivoimaloista, ettei muun muassa melu olennaisesti vaikuta heidän kiinteistöjensä rakentamiseen tai muuhun käyttämiseen.

Oikeus toteaa lähimpien asuin- ja lomarakennusten olevan noin 800 metrin päässä tuulivoimaloista. Hallinto-oikeuden mukaan tuulivoimaloista ei ennalta arvioiden aiheudu niillekään sellaisia meluvaikutuksia, että hanke olisi lain vastainen.

Ilmatar Hartola on ilmoittanut sittemmin kakkosvoimalalleen uuden sijoituspaikka, jotta laitos ensin suunniteltua kauemmas Vuorenkyläntiestä. Hallinto-oikeus määrää nyt, että voimala on sijoitettava tuolle uudelle paikalle.

Ilmatar Hartolan voimaloiden mahdollinen ympäristöluvan tarve ratkaistaan eri menettelyssä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat