Uutiset

Apulanta järjestää biisileirin Apulandiassa - "Oman tyylin löytyminen voi olla muillekin se juttu"

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen valitsevat biisileirin osallistujista kahdeksan videohakemusten perusteella. Kuva: Sami Kuusivirta

Apulanta-yhtye mentoroi uraansa aloittelevia muusikoita joulukuussa viikonlopun mittaisella biisileirillä Apulandia-bändimuseossa Lahden Hennalassa. Osallistujat valitaan videohakemusten perusteella.

Biisileirillä Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki sekä joukko vierailevia tähtiä avaavat osaamistaan musiikin tekemisestä leiriläisille. Kahden päivän opetusohjelma pitää sisällään biisinkirjoitusta pienryhmissä, musiikkialaa käsitteleviä luentoja ja yksilöllistä sparrausta.

- Musa on mahtava intohimo, mutta jos siitä haluaa ammatin, niin hommat menee vähän mutkikkaiksi. Me itse teemme asiat vahvasti omalla tyylillä ja se on ollut onnistumisemme avain aina. Oman tyylin löytyminen voi olla muillekin se juttu, Wirtanen painottaa.

- On hienoa, että näiden seinien (Apulandia) sisällä tehdään jatkuvasti uutta musaa. Biisileirin myötä tarjoutuu jo kauan haaveilemani mahdollisuus avata meidän tekemisemme syitä ja seurauksia uuden polven tekijöille, Santapukki kertoo.

Wirtanen ja Santapukki valitsevat osallistujista kahdeksan videohakemusten perusteella. Lisäksi yksi osallistuja valitaan biisileirin nettisivuilla järjestettävällä yleisöäänestyksellä, jossa eniten ääniä saanut hakija pääsee suoraan leirille.

Hakemuksen voi jättää 24.10.-25.11 ja leiriläiset julkistetaan marras-joulukuun vaihteessa. Veikkauksen tukema leiri järjestetään 10.-11. joulukuuta.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat