Uutiset

Lääkärit patistavat henkilöstöä influenssapiikille

Maksuttomat influenssarokotukset riskiryhmille ja 65 vuotta täyttäneille alkavat Heinolassa 17. marraskuuta. Kuva: Sami Lettojärvi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tavoitteena on tällä influenssakaudella saada yli 80 prosenttia henkilökunnasta rokotettua.

- On olemassa tutkimusnäyttöä, että rokottamalla hoitohenkilökuntaa vähennetään riskiryhmäläisten riskiä sairastua influenssaan ja sen jälkitauteihin. Lisäksi on osoitettu, että sillä pystytään jopa pienentämään sairaalahoidossa olevien kuolleisuutta, infektiolääkäri Ville Lehtinen Päijät-Hämeen keskussairaalasta kertoo.

Lehtinen korostaa, että rokotteen antama suoja on tärkeä osa potilasturvallisuutta.

Johtava ylilääkäri Kirsi Timonen Heinolan kaupungilta pitää erittäin tärkeänä, että potilaita ja asumispalveluissa asuvia ikääntyneitä suojellaan kaikin tavoin.

- Henkilöstön rokottaminen on tärkeää tartuntariskin vähentämiseksi. Uskon, että henkilöstöllä on vahva eettinen pohja suojella potilaita kaikin keinoin, hän sanoo.

Myös koko maakunnan tavoitteena on nostaa rokotuskattavuus 80 prosenttiin. Viime vuonna esimerkiksi yli 65-vuotiaista rokotteen otti Päijät-Hämeessä 47 prosenttia.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat