Uutiset

Paljasta pintaa ja pyykkilautavatsoja - Vierumäen opiskelijoilta tyttö- ja poikakalenterit - katso kuvat!

Vierumäen liikunnanohjaajaopiskelijat ovat jälleen julkaisseet odotetut uudet tyttö- ja poikakalenterinsa vuodelle 2017. Tällä kerralla aiheeksi valittiin sporttinen rantateema, ja rantamaisemissa ja vesillä kuvattiin lähes 50 uima-asuista opiskelijaa.

Tyttöjen helmikuun kuvassa Mia Koivujoki (vas), Riikka Hormu ja Noona Taipale muistuttavat ystävänpäivästä. Kuva: Otso Heinonen

Kalenterin projektipäällikkö Ella Louhivuori kertoo, että kuvissa on lähes 50 opiskelijaa eli suurin osa kolmannen - eli viimeisen - vuosikurssin opiskelijoista. Kuvauksia tehtiin kesällä ja alkusyksyllä Lahdessa, Heinolassa ja Yyterissä.

Perinteisen, kymmenen euroa maksavan kalenterin tuotosta menee kymmenen prosenttia hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna summan saajaksi valittiin Lahden seudun yhden vanhemman perheet ry.

Poikien tammikuun kuvassa vesijetin kyydissä Sami Salmenkivi ja Ville Vaimala vetämässä vesijettiä rannalle. Kuva: Otso Heinonen

Kalentereita painettiin parituhatta kappaletta, ja lähes kaikki on jaettu opiskelijoille myyntiin eri puolille Suomea. Ella Louhivuoren mukaan menekki on ollut niin hyvä, että kalentereita täytyy ehkä painaa vielä lisää.

Poikien helmikuun kuvassa Teemu Aimia. Kuva: Otso Heinonen

Kalentereita myydään myös Facebook-sivujen kautta. Samoin niitä käydään kauppaamassa muun muassa urheilu- ja jääkiekkotapahtumissa.

Herkut hyllylle ennen kuvauksia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Vierumäen yksikön liikunnalliset opiskelijat treenaavat ja ovat hyvässä kunnossa ympäri vuoden, mutta etenkin osa naisopiskelijoista kuntoili tavallistakin enemmän ennen kuvauksia.

Tyttöjen kesäkuun kuvassa sup-laudan päällä Iida Elonen (vas) ja Johanna Salmela. Kuva: Otso Heinonen

- Tytöt hyllyttivät myös karkit ennen kuvauksia, mutta ne olivat laukussa mukana ja niillä herkuteltiin heti kuvausten jälkeisenä iltana, Ella Louhivuori nauraa.

Poikien toukokuun kuvassa Kalle Lundberg (vas), Niko Röytiö, Tuomas Katila ja Jussi Kauppi. Kuva: Otso Heinonen

Kalenterit kuvasi Otso Heinonen.

- Hän oli yhden opiskelijan tuttu. Kun kuvaajaksi ensin sovitun henkilön tulo peruuntui, Otto saatiin onneksi tilalle vain muutaman päivän varoitusajalla.

Louhivuoren mukaan jotkut pojista olivat luonnonlahjakkuuksia eikä heistä tarvinnut ottaa kuin muutamia kuvia. Sen sijaan joitakin tyttöjä kuvattiin melkein kolme tuntia ennen kuin toivotunlainen otos saatiin.

Vierumäen kalenteritytöt ja -pojat asettuivat myös yhteiskuvaan. Kuva: Otso Heinonen
Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat