Uutiset

Vierumäen tykkilumilatu pidetään auki "keinolla millä hyvänsä" - Lahdessa tykkilunta pitää säästää

Tykkilumiladuilla on riittänyt hiihtäjiä. Määräämättömästi latuja ei voi Lahdessa tykkilumella paikata. Kuva: Pertti Louhelainen

Suomen Urheiluopiston alueella on auki 1,2 kilometriä tykkilumilatua. Viime viikon keskiviikkona latua oli auki 500 metriä. Latu on maksullinen.

Hiihtäjiä on riittänyt runsaasti. Liikuntapaikkapäällikkö Teppo Arifullenin mukaan eilen vesisateesta huolimatta laduilla oli ihmeen paljon hiihtäjiä. Eniten väkeä laduilla on arkisin iltapäivästä iltaan. Viikonloppuisin ruuhkaisimmat hetket ovat aamusta iltapäivään, illalla on väljempää.

Lunta on tällä hetkellä latupohjassa puolisen metriä. Vierumäelle ehdittiin tykittää lunta kahdeksan päivää, tiistaihin asti.

- Meillä on vielä varastossa vanhaa tykkilunta, mutta toivottavasti pärjäämme tämän vuoden tykkilumilla. Levitämme lisää lunta tarpeen vaatiessa ladulle hiihtoaikojen ulkopuolella.

Uutta lunta odotellessa. Lahden kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas

Arifullen toteaa olosuhteiden olevan haasteelliset, kun lämpötila pysyttelee seuraavan viikon plussan puolella. Samaa sanoo Lahden kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.

- Lämmin maa syö latupohjaa alapuolelta, ja sade kuluttaa sitä päältä.

Kaikkea tykkilunta ei voi laittaa nyt ladulle

Lahden ainoa hiihtopaikka on tällä hetkellä Urheilukeskuksen tykkilumilatu. Latua on yhteensä noin kilometri,  yhteen suuntaan noin 500 metriä. Latu kulkee suurmäen takaa alkavalla suoralla vedenottamolle saakka. Ladulla pääsee hiihtämään perinteistä ja vapaata hiihtotyyliä.

- Yritämme pitää ladun hiihtokuntoisena, ja paikkaamme sen mukaan, mikä on järkevää. Emme voi levittää ladulle kaikkea tykkilunta, koska meillä on kisat tulossa ja lumi säilyy paremmin kasoissa.

Ahokas toteaa, että Tapanilan perhelenkin latu saatiin pohjattua, mutta enää ei laduista ole tietokaan.

- Uutta lunta odotellessa.

Viime viikolla saatiin myös hetkellisesti auki Kisapuiston, Mukkulan ja Rakokiven jääkentät. Nyt kentät ovat huonossa kunnossa. Ahokas varoittaa, että hiekka paistaa varmasti monessa kohtaa jo kentän läpi.

Juttua muokattu  kello 13.12. täsmennetty Lahden Urheilukeskuksen ladun pituus.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme