Uutiset

Guggenheim-hanke etenee kaupunginvaltuustoon - lomasysmäläinen Laura Kolbe antoi ratkaisevan äänen

Jos kaupunginhallitus päättää, että esitys ei etene valtuustokäsittelyyn, Guggenheim-hanke kaatuu taas kerran. Lehtikuva / Handout / Moreau Kusunoki Architectes

Guggenheim-museohanke etenee Helsingin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus päätti asiasta äänin 8–7.

Valtuusto päättää museon perustamisesta 30. marraskuuta. Se voi kaataa hankkeen, vaikka kaupunginhallitus äänestikin sen puolesta.

Guggenheim-museon puolesta äänestivät kokoomuksen Tatu Rauhamäki, Lasse Männistö, Laura Rissanen ja Arja Karhuvaara, vihreiden Hannu Oskala ja Sanna Vesikansa ja RKP:n Marcus Rantala sekä keskustan Laura Kolbe.

Uusi Suomi kysyi hallituksen jäseniltä ennen äänestystä, miten he aikovat äänestää. Kantansa kertoivat kaikki muut paitsi Laura Kolbe ja äänet menivät tasan 7–7. Näin keskustalaisen Kolben puoltavasta äänestä tuli ratkaiseva ääni.

Historioitsija, professori Kolbe on aktiivinen Sysmän kesäasukas. Hänet valittiin heinäkuussa Vuoden lomasysmäläiseksi. Hän on toiminut myös Sysmän neuvottelukunnan puheenjohtajana ja Sysmän Suvisoiton hallituksen puheenjohtajana.

Guggenheim-esityksen hylkäämisen puolesta äänestivät Sdp:n Osku Pajamäki, Jorma Bergholm ja Mirka Vainikka, Vasemmistoliiton Silvia Modig ja Veronika Honkasalo, perussuomalaisten Mika Raatikainen ja vihreiden Otso Kivekäs. Äänestyksestä povattiin etukäteen tiukkaa.

Valtuuston käsittelyyn tulevan sopimuksen mukaan kaupunki osallistuisi museon rakentamiseen 80 miljoonalla eurolla. Loppuosan 130 miljoonan investoinnista maksaisi Guggenheim Helsingin Tukisäätiö. Museon pyörittämisestä vastaisi yksin tukisäätiö. Lisäksi valtio on luvannut Guggenheim Helsingille vuosittain 1,3 miljoonan euron tuen.

Museon rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan 2019. Aikataulussa on huomioitu tontin kaavamuutos ja mahdolliset valitukset.

STT
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
STT
toimitus@stt-lehtikuva.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat