Uutiset

Uusi asumismuoto auttaa kehitysvammaisia itsenäistymään

Rami Wallenius viihtyy ensimmäisessä omassa kodissaan. Vapaa-aika menee kavereiden kanssa ja kitaraa soitellessa. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolassa aloitettu uusi asumisen muoto tukee kehitysvammaisten itsemääräämisoikeutta. Uudessa mallissa kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille tarjotaan mahdollisuus itsenäistyä ja muuttaa omaan kotiin.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on ostanut ja remontoinut Heinolan keskustasta kaksi asuntoa. Se on vuokrannut ne kehitysvammaisille aikuisille, jotka pystyvät asumaan itsenäisesti tai avun ja tuen turvin. Kolmas asunto on vireillä.

Palveluohjaaja Maritta Väisänen Heinolan kaupungin vammaispalveluista kuvaa uutta asumisen muotoa hienoksi, uudeksi ja edistykselliseksi.

- Se noudattaa erityisen upeasti lakia kehitysvammaisten itsemääräämisoikeudesta, joka on nyt kovin ajankohtaista. Tässä voidaan kerrankin sanoa, että Heinola on ajan hermolla, hän kertoo.

Rami Wallenius muutti ensimmäiseen omaan kotiinsa lokakuun lopussa. Hän on järjestelyyn tyytyväinen ja suosittelee sitä muillekin.

Aiheesta enemmän keskiviikon Itä-Hämeessä.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat