Uutiset

Kunta järjesti asukkailleen edullisen taksikyydin viikonlopun illanvietosta kotiin - palvelulle harkitaan jatkoa

28 kuntalaista hyppäsi Asikkalan järjestämään yhteistaksikyytiin kolmena viikonloppuna marras-joulukuussa. Kuva: Aapo Pispa

Asikkala tarjosi kolmena edellisenä viikonloppuna asukkailleen mahdollisuuden palata illanvietosta Lahdesta taksilla kahdeksan euron hintaan.

Kunnanjohtaja Aapo Pispa kertoo, että palvelua käytti 28 henkilöä. Kahtena ensimmäisenä viikonloppuna kyytejä ajoi kaksi autoa ja viime lauantaina yksi auto.

Kyyti lähti Lahden torilta kello 23.30 ja vei Vääksyn keskustaan. Taksit myös veivät pientä lisämaksua vastaan asiakkaat suoraan koteihin, jos kodit sijaitsivat keskustaa syrjemmällä. Paikka suositeltiin varaamaan etukäteen.

Pispan mukaan asiakkaat kiittelivät palvelua.

- Kokeilu onnistui niin hyvin, että harkitsemme jatkoa. Todennäköisesti jo tämän vuoden puolella päätämme, teemmekö käytännöstä pysyvän vai tarjotaanko palvelua tiettyinä sesonkeina, kun oletetaan, että kysyntää sille voisi olla.

Alun perin idea kokeiluun lähti kunnan työntekijältä. Pohjana oli se, että julkinen liikenne Lahden ja Asikkalan välillä toimii iltaisin ja viikonloppuisin huonosti.

Palvelu oli Pispan mukaan osa Asikkalassa kesän lopussa aloitettua kokeilukulttuuria.

- Suunnittelukulttuuri on kovin hidasta ja kankeaa ja se sopii hyvin tiettyihin asioihin. Kun on tällaisesta ihmisten käyttäytymisestä kyse, sitä on helppoa ja ketterää kokeilla. Esimerkiksi tässä taksipalvelussa riskit ja kustannukset ovat pienet. Meillä on käynnissä parhaillaan muitakin kokeiluja, mutta tämä oli nyt niistä näkyvin ja kiinnostavin.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat