Uutiset

Päijänteen rannalla taas pankkifuusio - Kuhmoinen liittymässä Järvi-Hämeeseen

Järvi-Hämeen Osuuspankin keskuspaikka on Asikkalan Vääksyssä. Kuva: Pirjo Kamppila

Kuhmoisten Osuuspankki suunnittelee yhdistymistä Järvi-Hämeen Osuuspankkiin.

Yhdistymisellään pankit haluavat vahvistaa kykyään tarjota asiakkaille tehokkaat ja monipuoliset palvelut muuttuvassa maailmassa. Taustalla ovat kiristyvä pankkisääntely ja -valvonta sekä niiden aiheuttamat kustannuspaineet, jotka ovat ajaneet monet muutkin pienet pankit fuusiotielle.

Molempien pankkien hallitukset tekivät viime vuonna selvitykset yhdistymisestä, ja ne ovat yksimielisesti yhdistymisen takana. Lopullisen päätöksen asiasta tekevät edustajistot maaliskuussa.

Tavoitteena on yhdistyminen syksyllä 2017.

- Kuhmoisten Osuuspankin hallintoneuvosto puoltaa yksimielisesti hanketta, toteaa pankin hallintoneuvoston puheenjohtaja Taina Hinskala.

Aloite yhdistymiseen tuli Kuhmoisista.

- Suhtauduimme yhteydenottoon alusta alkaen positiivisesti. Kuhmoisten Osuuspankki on hyvässä kunnossa kaikilla mittareilla ja täydentää nykyistä toimialuettamme erinomaisesti, kertoo Järvi-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Kataja.

Pankkien yhdistyttyä Järvi-Hämeen Osuuspankista tulee 30:nneksi suurin osuuspankki Suomessa ja selvästi suurin pankki- ja vakuutustoimija alueellaan. Pankin toimitusjohtajana aloitti juuri Kuhmoisten Osuuspankista siirtynyt Teemu Sarhemaa.

Kuhmoinen tuo reilun 15 prosentin lisäyksen useimpiin Järvi-Hämeen pankin lukuihin. Lokakuun 2016 tietojen perusteella pankilla olisi melkein 25 000 asiakasta ja lähes 12 000 jäsentä. Luottokanta on noin 300 miljoonaa euroa, samoin talletuskanta. Omia varoja on 75 miljoonaa euroa.

Henkilökuntaa pankeilla on yhteensä 40. Yhdistyminen ei vaikuta pankin henkilöstöön. Kaikki työntekijät jatkavat uudessa pankissa vanhoina työntekijöinä.

Fuusion jälkeen Järvi-Hämeen Osuuspankilla on täyden palvelun konttorit Asikkalassa, Hartolassa, Kuhmoisissa, Padasjoella ja Sysmässä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat