Uutiset

Ely-keskus ei aio muuttaa Lusin suoran talvihoitoa

Lusin suora on osin luminen, osin aurattu. Kuva: Sami Lettojärvi

Uudenmaan ely-keskus ei näe tarvetta muuttaa Viitostien Lusin suoran nykyistä talvihoitoa, jossa ajoratojen välinen sulkualue jätetään auraamatta. Vakiiintunut käytäntö on aluevastaava Ossi Kortiaisen mukaan harkittu monia eri tekijöitä punniten.

Kortiaisen mukaan sulkualueen lumivalli ohjaa eri suuntiin kulkevaa liikennettä oikealle ajoradalle, estää turhia ohituksia ja saattaa näin vähentää kohtaamisonnettomuuksia.

- Lumen poistamiseksi sulkualueelta pitäisi aurata ajokaistojen yli, ja toimenpiteet aiheuttaisivat itsessään vaaratilanteita, sanoo Kortiainen.

Kortiaisen mukaan tietä hoitava urakoitsija on velvoitettu poistamaan lumivallin kevättalvella hyvissä ajoin ennen kuin sulamisvedet alkavat valua ja jäätyä tielle. Ongelmia tuottavat lauhat ja vaihtelevat talvet, joina sulamisvesiongelmaa voi esiintyä myös keskitalvella.

Lumen kevätpoisto tehdään yöllä, kun ei ole paljon liikennettä, ja se on massiivinen operaatio. Jos sama pitäisi tehdä joka aurauksella, ei siihen nykyinen kalusto riittäisi, toteaa Kortiainen.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat