Uutiset

Päijät-Hämeen maaseutu haluaa saada oman osansa MM-kisavieraista

Suurin osa Lahden MM-kisavieraista tulee joko pääkaupunkiseudulta tai Lahdesta ja sen ympäristöstä. Kuva: Katja Luoma

Päijäthämäläiset kunnat toivovat, että MM-kisavieraita liikkuisi kisojen aikana myös muualla kuin Lahdessa. Kisakylät-hanke laajentaa tiedotteen mukaan suurtapahtumien vaikutusaluetta kisakaupungin ulkopuolelle.

Päijäthämäläiset kunnat ja kylät suunnittelevat kisavieraille oheistapahtumia, järjestävät majoituspalveluita ja kaupallisia palveluita sekä suosittelevat kulttuurikohteita.

Maaseutumatkailussa panostetaan erityisesti maanantaihin 27. helmikuuta, jolloin MM-kisoissa on välipäivä. Silloin maakunnan kylissä on erityisen paljon houkutuksia tarjolla. Heinolassa vietetään jään ja valon juhlaa, Hollolassa messutaan kirkossa keskiyöllä, Nastolassa rakennetaan Arktinen kylä, Asikkalassa tutustutaan Vanhaan Vääksyyn ja Hartolassa lasketaan Purnun mäkiä. Jotkut kunnat järjestävät ilmaisia kuljetuksia kisakaupungista maaseudulle.

Kisakylät-hanke järjestää myös maakunnallisen saunapäivän lauantaina 25. helmikuuta. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeessä. Avoimia saunoja tarjotaan vieraille käyttöön eri puolilta Päijät-Hämettä. Saunatilojaan voi ilmoittaa vapaasti mukaan ja saunavuoroja voi varata nettipalvelusta. Saunareissuilla toivotaan matkaajien tutustuvan Päijät-Hämeeseen entistä perusteellisemmin.

Kisakylät-hanke on synnytetty kuntien, Lahti Regionin ja Päijät-Hämeen liiton voimin.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Suosittelemme