Uutiset

Heinola parantaa Myllyojan alueen jätevesihuoltoa

Heinolan kaupunki pyrkii parantamaan viemärivuodoista kärsineen Myllyojan alueen jätevesihuoltoa saneeraamalla kaksi jätevesipumppaamoa ja suurentamalla niiden jälkeisiä viemärilinjoja.

- Molemmat pumppaamot ovat jo aika iäkkäitä. Parin viime vuoden aikana verkostoa on mallinnettu aika paljon, ja todettu, että ne tulevat jossain vaiheessa jäämään pieniksi, kertoo kaupungin vesihuoltoinsinööri Kalle Maaranen.

Myllyojan kautta virtaavat Heinolan puhdistamoon kaikki Vierumäen jätevedet. Kun Heikkimäen uusi teollisuusalue ja Vuolenkoskentien varren uusi asuntoalue alkavat rakentua, kasvaa kuormitus entisestään.

Aholantien ja Kausantien jätevesipumppaamojen ja viemärien saneeraukseen on kaupungin tämän vuoden budjetissa varattu 200 000 euroa, ensi vuoden taloussuunnitelmassa 100 000 euroa.

- Molempien pumppaamojen yhteyteen on tarkoitus asentaa ylivuotosäiliöt, joilla saadaan haltuun lyhytkestoiset häiriöt, ja rakentaa Aholantielle lisäksi suodatuskenttä, joka pysäyttää enimmän tavaran ennen kuin vuoto menee veteen, selittää Maaranen.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa IH Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 12,50 €) ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat