Uutiset

Bluesmies avasi Heinolassa perinteisen levykaupan

Jorma Puolakkaa ilahduttaa, miten ääniteformaatit voivat täydentää toisiaan: Leonard Cohenin vinyylin ostaja saa samassa paketissa myös cd:n. Kuva: Armi Salonen

Heinola on saanut vuosien tauon jälkeen levykaupan. Siltakadulla joulukuussa aloittaneen Blueville Record Shopin päätuote on vanha kunnon vinyyli, uudet ja vanhat äänilevyt.

- Noin 70 prosenttia myynnistä on vinyyliä, siitä yli puolet uusia levyjä. Jo nyt on käynyt asiakkaita, jotka ovat vaihtaneet cd:n vinyyliin, kertoo yrittäjä Jorma Puolakka.

Vinyylin paluu ei enää ole pelkkää nostagiaa. Moni huippuartisti tekee taas levýnsä myös vinyylille, ja esimerkiksi Englannissa perinteisten äänilevyjen myynti ylitti viime joulukuun alussa rahallisesti ensi kertaa latausten myynnin.

Levykauppa Heinolassa ei silti ole kultakaivos, sen jo viime vuosikymmenellä vastaavaa liikettä synnyinkaupungissaan pyörittänyt Puolakka tietää vanhastaan. Musiikki ja yrittäjyys vain luontuvat hänelle.

- Mä tulin siihen tulokseen, että jokaisella on oma juttunsa, ja tämä on se mun juttu. Musiikki on mulla aina elämässä mukana, oli surua tai iloa, selittää Puolakka.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Korjattu kello 12.18. julkaisupäivä paperilehdessä keskiviikosta torstaiksi.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat