Uutiset

Sysmän Suvisoitossa kuullaan ensi kesänä Osmo Vänskän häälahja

Erin Keefe ja Osmo Vänskä esiintyvät ensi kesänä yhdessä Sysmässä. Pariskunta meni naimisiin keväällä 2015. Kuva: Lisa-Marie Mazzucco

Sysmän Suvisoitto pitää kiinni korkeasta tasosta, mutta taiteellinen skaala on edelleen laaja. Viime vuonna Hartolassa Krouvin lavalla yleisömenestykseksi noussut Vesa-Matti Loirin konsertti saa jatkoa J. Karjalaisesta.

- J. Karjalaisen esiintyminen Krouvin lavalla on taloudellisesti merkittävä, perustelee Suvisoiton taiteellinen johtaja Esa Heikkilä.

Heikkilä on päässyt käyttämään omia suoria kontaktejaan ohjelmistovalinnassa. Minnesotasta hän on kutsunut Sysmään kapellimestari Osmo Vänskän ja viulisti Erin Keefen.

Vänskä ja Keefe tulkitsevat Sysmän kirkossa Kalevi Ahon pariskunnalle säveltämän häälahjateoksen. Minnesotan orkesterin taiteellinen johtaja Vänskä ja orkesterin konserttimestari Keefe menivät naimisiin keväällä 2015.

Vänskän ja Keefen ohella konsertissa esiintyy pianisti Juho Pohjonen. Konsertin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus taiteilijatapaamiseen Sysmän teatteritalolla.

- Olisi hyvä, että ihmiset tulisivat teatteritalolle rupattelemaan, kehottaa Heikkilä.

Toiminnanjohtaja Maria Luts kertoo, että ohjelmassa ei ole tänä vuonna Promenade-konserttia, mutta on mahdollista, että esiintyjiä jollakin tavalla jalkautetaan Sysmän raitille.

Kartanokonsertti pidetään Virtaan Kartanossa, ja Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen esiintyvät VPK:n lavalla Suomi-filmin sävelin. Lisäksi on muun muassa Suvijazz ja päätöskonsertti Luhangan kirkossa.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Sysmän kamarikuoro konsertoi yhdessä Suvilaulu-leirillä kootun Nuorten kesäkuoron ja pianisti-urkuri Jaak Lutsin kanssa.

Heikkilä ja Luts pitävät monipuolista konserttipaikkatarjontaa konserttisarjan vahvuutena. Ilahduttavaa on ollut se, että uusia talkoolaisia on tullut mukaan.

- Porukkaan sopii toki lisää, ja erityisesti nuoret ovat tervetulleita, Maria Luts kertoo.Sysmän 32. Suvisoitto järjestetään 1.-8. heinäkuuta.

Eija Nurminen

Suosittelemme